piapella logo

Media player

News

Kickz

14-01-2015

Carnavalsfeest voor 12 tot 18-jarigen ......

more

Talentenjacht You've got it

15-12-2013

Club Rouge organiseert in samenwerking ......

more

Haris Coming Home Party

15-07-2013

X Factor Coming Home Party With ......

more

Calendar

After Dinner Club

30-08-2013

A brand new edition of ......

more

After Dinner Club

22-02-2013

DE AFTER DINNER CLUB IS ......

more

After Dinner Club -Little Buddha Amsterdam

13-07-2012

After Dinner Club - Little ......

more

Gallery

Subscribe to our newsletter


  
zingen in het donker
[persbericht]

Cannes, 19 mei 2010

FILM CARICE VAN HOUTEN TE ZIEN OP FILMFESTIVAL VAN CANNES

KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER is niet de enige film waarin Carice van Houten schittert en die te zien is op het Filmfestival van Cannes. Ook het door Martie Dekkers en Ed van Otterdijk geregisseerde ZINGEN IN HET DONKER, met naast Carice van Houten ook Aart Staartjes, is te zien op de 63e editie van het Franse filmfestival.

In de korte film ZINGEN IN HET DONKER verbeelden regisseurs Martie Dekkers en Ed van Otterdijk op indringende wijze de gevolgen van huiselijk geweld. Carice van Houten, Aart Startjes, Frank Lammers en nieuwkomer Gaite Jansen spelen leden van een familie dat generaties lang kampt met ontspoorde gevoelens en daden. Aart Staartjes speelt een vader die zijn dochter heeft mishandeld, maar die zelf als kind ook slachtoffer was van geweld. In het gezin van de dochter gaat het ook mis: haar kind wordt misbruikt door de partner van de vrouw.De titel verwijst naar een situatie waarin alle personages hebben verkeerd. Als klein kind zaten zij opgesloten in een donkere ruimte. Om hun angst te verkleinen en het geruzie niet te hoeven horen, zongen ze zachtjes een liedje... De titelsong van de film wordt gezongen door zangeres Do.

Carice van Houten: de moeilijkste scene ooit
Op haar website schrijft Carice van Houten over haar rol in ZINGEN IN HET DONKER: ŚIk heb de moeilijkste scene ooit gespeeld∑ een confrontatie met mijn opa, waarvan ik een kind heb gekregen. Dat was een pittig stukje acteren.‚ ZINGEN IN HET DONKER, gemaakt in opdracht van hulpsverleningsinstantie De Mutsaersstichting in Venlo, wil de toeschouwer de emotionele pijn laten voelen die het slachtoffer ervaart: maar ook het schuldgevoel, verdriet, Ś goede bedoelingen‚, schaamte en machteloosheid van de pleger.

Mexicaans Filmfestival
Afgelopen november ontvingen regisseur Martie Dekkers en Ed van Otterdijk op het Expresion en Corto Filmfestival in Mexico City een Special Mention Award. Regisseur Martie Dekkers: „Ik ben zeer vereerd. Vooral omdat het verzoek om te film in te sturen vanuit het niets kwam. We weten niet hoe ze op de hoogte zijn gebracht, maar dat is vermoedelijk via minister Hirsch Ballin.‰ De minister van justici was na een viewing van ZINGEN IN HET DONKER dusdanig onder de indruk, dat hij de film afgelopen juni in het Noorse Tromso vertoonde aan leden van de Raad van Europa tijdens de conferentie Breaking the silence over (de aanpak van) huiselijk geweld.

Cannes
Op het 63ste Filmfestival van Cannes draait ZINGEN IN HET DONKER bij de short film corner in het kader van Speak out against domestic violence short film contest. De film is daar op afspraak en ter plekke (Palais des Festivals, souterrain) te zien.